Cap.17

Carlisle pov

Telefonul lui Esme m-a alarmat. Fara explicatii, doar cu o voce ingrijorata mi-a spus: „Vino acasa, ACUM.”

Imi stiam sotia. De obicei, tonul acesta il folosea atunci cand era concentrata pe unul dintre copii. Mii de scenarii prindeau viata in mintea mea cand am parasit biroul de la spital si am mers spre garaj. A facut Jasper o greseala? A descoperit cineva ca familia noastra nu era formata din oameni? Erau nomanzi prin zona?

Cat timp am fost in masina, am verificat radarul pentru a vedea unde sunt masini de politie. Rar il folosesc, atunci cand vreau sa aflu ceea ce se intampla in oras, ascultand direct ceea ce spun politistii si ceilalti oficiali. Daca Jasper sau oricare alt copil a facut o greseala, daca cineva avea o banuiala, scanner-ul il va prinde.

Tensiunea mi-a crescut, auzind activitatea. Ceva se intampla in Forks, dar chiar daca familia imi era implicata sau nu, nu era inca tarziu. Am dat volumul mai tare pentru a prinde frecventa perfecta.

S-a produs un accidente pe Autostrada 101.

„Un Chevy rosu, model vechi, licentiat in Washington 063-JXB….” a notat un politist.

Stomacul meu mi-a fost intors pe dos.

„Masina a lovit un copac. Soferul trebuia sa fi condus cu viteza mare, dupa starea in care se afla…pe masina apar urme de gheare…si mult sange. Niciodata nu am vazut atat de mult sange. Fara corp. Soferul a fost aruncat din masina. Posibil sa fi atacat un urs….”

S-a asternut o liniste apoi s-a auzit un raspuns socant.

„Travis, masina apartine fiicei sefului de politie Swan, Bella.”

„La naiba”, a raspuns imediat, un alt politist.

Am oprit masina pe marginea drumului si am iesit din ea si am inceput sa alerg spre familia mea. Desi, atacurile ursilor au aparut in Nord Estul Pacificului, nu este obisnuit ca atacurile ursilor sa se desfasoare pe marginea drumurilor, dupa-masa. Era o posibilitate foarte mare ca aceasta sa fie atacata de un nomand, dar un vampir nu putea sa lase atat de mult sange.

Acesta era motivul pentru care Esme ma chema acasa. Bella era in pericol, ranita, sau mai rau….moarta. Mi-ar placea sa vad ceea ce s-a intamplat. Si urmele de gheare? Ceva nu se leaga.

Supararea a pus stapanire pe mine. Inima mi s-a spart pentru frumoasa tanara, care speram, ca intr-o zi sa o pot numi fiica. Inima mi s-a rupt pentru fiul meu care o iubea pe Bella mai mult decat propria existenta. Era era lumea lui. El a asteptat atat de mult sa o intalneasca si transformarea lui de cand a intalnit-o a fost remarcabila. Nu l-am vazut niciodata pe Edward zambind sau razand atat de mult, de cand il cunosc eu. In putinul timp de cand a cunoscut-o pe Bella, am inceput si eu sa o iubesc. A fost crud. Darul nostru era simpla ei prezenta. Nici o persoana nu ne putea accepta si iubi asa cum facea Bella. Daca ceva i se intampla, Edward va fi distrus. Intreaga familie va fi distrusa.

De indata ce l-am vazut pe Edward asteptandu-ma la usa, am inghetat. Imi era destul de greu sa imi ascund emotiile cand ma uitam la fata lui. El ma astepta.

Mi-am imbratisat fiul. „Am auzit noutatile…Imi pare atat….”

Mintea mea se amesteca cu informatiile politiei. Speram ca familia mea sa imi spuna ca Bella este in siguranta si ca au ajuns la timp pentru a o salva.

Edward a inchetat complet. S-a oprit din respirat, era ca o statuie. M-am dat cu un pas inapoi.

„Ce vesti?” m-a intrebat Esme confuza. Ea m-a luat de brat si se uita cand la mine, cand la Edward, aproape la fel de surprinsa, cum era raspunsul ei. M-am uitat la sotia mea cu dragoste si compasiune, apoi la Alice si Jasper care stateau in apropierea lui Tanya. Eram surprins sa o vad, dar nu aveam timp de conversatie.

„Am auzit de accidentul Bellei prin scanner-ul politiei…”

„Bella era in accident?” a intrebat Alice ingrijorata. „Este bine?”

Fiica mea a reactionat si sotia mea s-a infricosat cand mi-a spus ca nu acesta era motivul pentru care m-a chemat acasa. Ei nu aveau idee ca Bella era in pericol sau poate si mai rau. Edward era inca inghetat in timp ce Jasper era agitat.

„Esti responsabil pentru aceasta?” a cerut Jasper sa stie, alergand prin camera si punand-o pe Tanya la colt. Mi se parea ca Tanya era motivul pentru care m-au chemat acasa.

Alice a mers langa sotul ei, punand mana peste pieptul sau, incercand sa il impinga de langa Tanya. Mai bine de un secol de vampirism, am stiut ca numai un vampir se putea apropia de un alt vampir si sa aiba asupra lui un efect letal, asa cum ataca Jasper.

„Tanya a fost cu mine in tot acest timp, de cand am plecat de la scoala si m-a condus acasa.” A insistat Alice.

Jasper a eliberat-o pe Tanya. Gratioasa, dar ebident panicata, a venit langa mine ca si cum ar fi sub protectia mea.

Desi Alice a intervenit pentru Tanya, nu era foarte incantata. Ea repede a expilcat ca incerca sa ii saboteze relatia cu Edward.

„Ai spus ca Bella este implicata intr-un accident de masina…este la spital? Stii cum se simte?” a intrebat Esme ingrijorata. Edward continua sa ramana inghetat, fara sa se miste. Ea a pus o mana peste umarul sau. „Edward, esti bine?”.  El nu a raspuns.

Am inghitit nervos. „Nu i-au gasit corpul… politia crede ca a fost atacata de ursi.”

Jasper suspina. „Nomanzi?”

„Posibil. Raportul politiei spunea ca este mult sange, peste tot.”

Alice a fost distrusa. „Trebuia sa ol conduc acasa. Trebuia sa o protejez…”

„Cu ce o ajutam, stand aici?” a intrebat Jasper impacientat. „Inainte de a crea ipotezele, trebuie sa facem scena accidentului si sa investigam singuri.”

Edward era aproape in stare de soc, dar brusc ochii sai s-au miscat si au acceptat argumentul lui Jasper. Esme si cu mine statea un dreapta si stanga lui, tinandu-l cu mainile pentru a-i oferi sprijinul nostru.

„Va voi ajuta.” S-a oferit Tanya.

„Nu.” Am refuzat. „Ai incercat sa ne distrugi familia. Pleaca si nu te intoarce.”

Tanya era socata de raspunsul meu. „Niciodata am incercat sa iti distrug familia, Carlisle.” A protestat.

„Bella”

Edward era deja intr-un catatonic stat,dar deodata ochii i s-au marit si a fost de acord cu Jasper.Esme si cu mine eram de o parte si de alta,punandu-ne mana pe el pentru suport.

„Va voi ajuta!”s-a oferit Tanya.

„Nu!”am refuzat eu.”Ai incercat sa distrugi familia noastra.Pleaca si nu te mai intoarce!”

Tanya era socata de raspunsul meu.”Niciodata nu am incercat sa distrug familia voastra,Carlisle”a protestat ea.

Bella este un membru al familiei noastre.Incercand sa-l separi de Edward,ne-ai tradat pe toti.Pleaca acum”m-am uitat la ea.

Tanya,Irina si Kate au fost prietenele noastre de familie de multi ani.Pentru o perioada,familiile noastre au trait impreuna.Tanya intotdeauna a arat interesul sau pentru Edward,dar niciodata el nu ia raspuns.Oricum Tanya era incredibil de ignoranta sau rautacioasa.Dar,tot cred ce i-am spus.Actionand impotriva Bellei,ea s-a intors impotriva intregii familii.Ar fi mai multe de spus in privinta Tanyei,dar sunt sigur ca nu as avea rabdare cu ea.Trebuie sa o gasim pe Bella si sa ne asiguram ca e in siguranta.

Tanya a oftat,si-a dat ochii peste cap,apoi a parasit casa.Fara sa stam o secunda pe ganduri,eu impreuna cu Esme il sprijineam pe Edward,iar noi impreuna cu Jasper si Alice am alergat imediat spre locul unde a avut loc accidentul.Autostrada 101 era una mare.In timp ce ne indreptam,Alice a sunat la politie si a mintit cum ca ar fi luat foc un departament.Odata ce a terminat de vorbit,am inceput sa ne grabim.

Era o multime de oameni la locul actiunii.Tatal Bellei,Charlie,inca nu a ajuns,dar din cate am inteles,urma sa ajunga.Ne-am ascuns in padure pentru a observa.

Masina Bellei a lovit un copac la curba,dar urma de sange era lunga,parea ca si cum Bella incerca sa scape de ceva.Mirosul era slab,ea a fost acolo,dar eu si familia mea am simtit un miros putred care acoperea mirosul Bellei.

„Nu este un om si nu este nici animal.”am remarcat,curios.

Alice era alarmata:”Este acelasi miros,pe care l-am simtit cand Bella a plecat in Jacksonville.”

Jasper a marit ochii:”O creatura supernaturala,atunci?”

Am dat din cap:”Haideti sa urmarim mirosul,poate ne duce la Bella..”

Edward era tot in soc si mie imi era teama de raspunsul lui,cand isi va reveni.Mi-am impins gandurile in cel mai intuneric loc al creierului si ma concentram pe gasirea Bellei.

Mirosul ducea spre granita Quileute.

Esme a oftat:”Carlisle,nu poate fi,nu?”

Stiam exact la ce se gandeste,era exact la ce ma gandeam si eu.Acum cateva decenii am facut un tratat cu cei din tribul Quileute.Noi stim legenda tribului lor,dar nu erau urme care sa incalce tratatu.Pana acum.

Am dat din cap.”Lupii.”

Alice s-a panicat.Jasper evident o calma,dar ingrijorarile ei erau prea puternice pentru a le putea tine pentru ea:”Varcolaci?”

Jasper era tensionat,frica simtind-o si el,dar intelegea potentialul pericol pe care Bella l-a descoperit.Alice si Jasper nu stiau de tratat,inca nu faceau parte din familie cand am facut tratatul.Nici unul dintre noi nu se astepta,desi era o posibilitate.

O briza a vantului era in padure,care aduceau cu ei mirosul lupilor.Toata lumea era in alerge,exceptie eu si cu Edward.Cu toate astea am simtit un miros de vampir arzand.

M-am uitat la Jasper,care se uita la mine,indicandu-mi ca si-a folosit darul pentru a-l calma pe lup.Creatura facut un pas inapoi,aparent intrebandu-se ce sa faca.

„Ma numesc Carlisle Cullen.”am vorbit eu calm.”Eu impreuna cu familia mea nu dorim razboi.Avem un tratat de pace cu ei.”

Lupul a oftat.Sotia mea nu s-a miscat,dar ma privea.Stiam ca copii nostri,Rose si Emmet erau in Africa in siguranta,dar ce era creatura care a ucis vampirul.Era Laurent sau Victoria!

Prima data,Edward doar ne privea.Citea mintile noastre,fata lui nu trada nicio emotie si ne-a raspuns la intrebare.

„Tanya.Lupul a ucis-o pe Tanya.”

Lasă un comentariu